Blog

Jsme za půlkou prázdnin, ale volno a léto stále nekončí. Přemýšlíte kam se svou rodinou ještě vyrazíte, abyste nabrali síly do nového školního roku? Inspirujte se tipy na aktivity, které můžete podniknout přímo u nás v Deštném v Orlických horách. Před námi je ještě hromada dobrodružství, které lze stihnout do konce srpna. A co teprve babí léto, kdy...

Kde se dobře najíst aneb máme mlsné jazýčky

Pokud bych nechtěla vytáhnout paty z Deštného, možnosti na skvělé jídlo je tu dost.

A každé je jiné a každé má něco do sebe.

V rámci výletu a nebo jen delší procházky nad Deštné s úchvatným výhledem na okolní krajinu je bistro Na hoře na Studeném vrchu. Můžete si dát fantastický masový i nemasový burger, hot dog nebo sladké Churos, pokochat se klidem a zelení a zhoupnout se na houpačce mezi stromy. Má to opravdu krásnou atmosféru.

V Deštném Vám doporučím jednoznačně Kozí Chlívek.

Restauraci, která se nachází v Hejlíkově Gastromapě, kde si můžete dát fantastický Oukrop, plněné knedlíky a jako tečku naprosto fantastické lívance ve vanilkové omáčce? Zakončit to můžete skvělou kávou a domacím koláčem se šlehačkou. A navíc mají dětské menu pro Vaše ratolesti. Prostředí dřevěné chalupy s citlivě zvolenými doplňky a keramikou Vás nadchnou. A velká venkovní terasa je jako bonus pro teplé horské dny.

Možnosti na dobré jídlo jsme ale stále nevyčerpali.

Skoro na konci obci Deštné směrem na Šerlich se schovává Srub Karolína, kde Vám udělají českou klasiku, ale umí i skvělou tortillu s kuřecím masem nebo krkovičku s volským okem.

Pod lanovkami posedíte u bistra Dvojka, občerstvit se můžete domáci limonádou, palačinkou a dobrým cappuccinem. Děti budete mít hned na dohled ve velkém pískovišti, kde si pohrají a vy si v klidu vychutnáte něco dobrého na zub.

Pokud máte rádi pizzu, kousek od kostela naleznete pizzerii Golem.

Jestli jste milovníky trdelníku, u hlavní cesty kousek od benzinky můžete zastavit u stánku ,kde Vám ho připraví i s dobrým nápojem.

A pokud si rádi Vaříte sami, kuchyň u nás je na to perfektně vybavená.

V obci se nachází dvoje potraviny, jedny větší u lanovky, druhé u muzea a fantastické pekařství Reznerovi, které je otevřeno v ranních a dopoledních hodinách ve všední dny. Lepší chléb jinde nenajdete.

Zima v Deštném

Co si budeme povídat, hory a zima spolu jdou ruku v ruce.

Na hory se jezdí na sněhem, lyžovat, běžkovat, snowboardovat, sáňkovat, stavět sněhuláky, kochat se omrzlou přírodou, prostě si užít zmrzlé a zasněžené zimní dny.

Deštné je největší zimní středisko Orlických hor s lyžařským a běžkařským areálem.

Pokud máte rádi sjezdové lyžování, můžete si vybrat jaká obtížnost sjezdovky vám bude vyhovovat, vybírat můžete z modré, červené a závodní černé a zda se raději vozíte na lanovce nebo na kotvě.

Pokud máte malé děti nebo jste sami začátečníci a chcete proniknout do krás lyžování nebo snowboardu, přímo v areálu je skvěle vybavená lyžařská školička, kdy si vás instruktoři vezmou do parády buď v areálu školičky nebo přímo na kopci.

Přímo u lanovek je restaurace/bar, kde si můžete dát čaj, skvělé cappuccino a na zahnání hladu toust nebo palačinku.

Pokud dáváte přednost běžkám, variant je spousty. Mezi nejvíce známe trasy patří cesta na Velkou Deštnou. Ideální je popojet si na Šerlich ski busem a vyrazit na nejvyšší vrchol Orlických hor Velkou Deštnou. Sníh a běžkařská stopa je zaručena skoro celou zimu.

Druhá možnost přímo v Deštném je běžkařských areál kousíček od apartmánu – cca 200 m je areál, kde si můžete vybrat okruh, který Vám nejlépe sedne. Možností je opět více. Od delších okruhů pro skoro profíky, až pro okruhy pro začátečníky a děti. Záleží jen na Vás, na co se cítíte.

A pokud už máte lyží a běžek dost, zajděte si k nám do finské nebo infrasauny, zrelaxujte se, přečtěte si knihu nebo časopis, dejte si skvělou kávu a jen si užívejte, že můžete být mimo město v krásné zimní přírodě.

Apartmán Jelen, Deštné v Orlických horách 449
Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!